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A scientist shows "Golden Rice" (L) and ordinary rice at the laboratory of the International Rice Research Institute in Los Banos, Laguna south of Manila, August 14, 2013. Bruce Tolentino, Deputy Director of the International Rice Research Institute, said his team has been perfecting their decades-old research on “Golden Rice”, which consists of genetically-modified rice grains infused with beta-carotene, a chemical substance responsible in producing Vitamin A in the body. He also said,“ In a Vitamin A-enriched rice, what the scientists did was to select three genes out of roughly 30,000 genes in a rice plant. REUTERS/Erik De Castro (PHILIPPINES - Tags: FOOD AGRICULTURE BUSINESS)

© REUTERS/Erik de Castro

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„Der Schaden ist riesig“ : Greenpeace setzt sich gegen Golden Rice durch

Ein Gerichtsurteil auf den Philippinen stoppt den Anbau von gentechnisch verändertem Reis. Ein Experte für Welternährung über die Rolle von Greenpeace und die Auswirkungen dieser Entscheidung.

Stand:

Er ist gelb, weil seine Körner Beta-Carotin enthalten, eine Vorstufe von Vitamin A: Gentechnisch veränderter „Golden Rice“ wurde seit 2022 in den Philippinen angebaut. Ende April aber hat ein Gericht dort die Genehmigung widerrufen – zum Entsetzen vieler Wissenschaftler.

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